Pro bono munkánk első eredményei a Szeretetkórháznál

A Balagile csapata számára több szinten fontos a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság. Rendszeresen segítünk olyan intézményeknek, szervezeteknek akik hasonlóan gondolkodnak, fejlődni szeretnének, ugyanakkor az agilis és lean alapok bevezetésére nincs lehetőségük.

Legújabb CSR projektünk keretében a Mazsihisz Szeretetkórházzal alakítottunk ki együttműködést. Két területen is támogatjuk őket a csapatunk által az évek során szintetizált tapasztalat és eszközök bevezetésével, oktatásával. Két témában kezdtük meg az együttműködést. Az eredmények és az azokhoz szükséges átfutási idők tipikusan az ügyfeleinktől függenek. 

Az egyik témában a szervezet működési struktúráját, és folyamataik hatékonyságát vizsgáljuk egy értéklánc elemzés keretében. Az ebből nyert tapasztalatok segítségével a hatékonyabb és gazdaságosabb működés lehetőségeit tártuk fel a kórház életében. 3 hónap megfigyelései és interjúk  tapasztalataira alapozva méréseket vezettünk be különböző operatív területekre és alfolyamatokra. Ezekből kiindulva indítottuk az egyik pilot projektünket, mely a HR osztályt érinti. Első körben a belső kommunikáció, illetve a toborzási folyamat, valamint az utánpótlás nevelés lépéseinek hatékonyabbá tétele került fókuszba.

A másik témában a korábban nem létező marketing stratégia és kommunikációs mix kialakítását kezdtük meg, amelynek végső célja a Szeretetkórház, mint brand pozicionálása és az ehhez szükséges feltételek és eszközök megteremtése, előállítása.

3 hónap közös munka után – amely elsősorban az új kommunikációs mix tartalmi elemeinek gyártásáról, illetve a tartalom disztribúció stratégia megalkotása és operatív(!) elvégzéséről szólt – a kórház elindította az új szemléletű marketingkommunikációt. Mára mérésekkel is rendelkezünk. Ennek alapján a kiinduláshoz viszonyítva ötszörös eléréssel futnak kampányaik, amely azt eredményezte, hogy a korábban kihasználatlan kórházi ágyaknál jelentősen nőtt a foglaltság. Egyes területeken stabil túlfoglalással.

A következő hónapokban folytatjuk a megkezdett fejlesztéseket és rendszeresen beszámolunk nektek is aktuális eredményeinkről! 

Az elmúlt években a Balagile jelentős sikereket ért el partnerei agilis és lean átállásának megvalósításában.

Hiszünk az új megoldások mellett, az azokat hatékonyan kiszolgálni képes vállalati kultúra, stratégiai vezetés, operatív működés és digitalizációt támogató infrastruktúrában, hiszen a transzformáció így lesz sikeres.  

Balagile, az Agilis és Lean Transzformáció szakértője

Visszahívunk!